Critica textelor Biblice şi Coranice

  Distribuiţi

  Dan

  Mesaje : 28

  Critica textelor Biblice şi Coranice

  Mesaj  Dan la data de Vin Iun 11, 2010 3:12 am

  Atunci când poartă o dezbatere referitor la Biblie, musulmanii încearcă să scoată în evidenţă faptul că textele manuscriselor Biblice existente astăzi nu sunt identice. Acest lucru este normal atunci când vorbim despre un text copiat (transcris) de mână. Pentru a verifica acest lucru, încercaţi să transcrieţi 20 de pagini dintr-o carte şi după, rugaţi un prieten să vă corecteze. Câte greşeli va găsi? Din punct de vedere omenesc, este aproape imposibil să facem o transcriere fără nicio greşeală.
  Privind la studiile făcute de creştini, musulmanii au oarecum un „avantaj”. Creştinii au dezbătut aceste manuscrise (Biblice) în reviste ştiinţifice şi monografii, musulmanii nefăcând acest lucru pentru manuscrisele Coranice de care dispunem astăzi.

  Pe de altă parte, este bine cunoscut faptul că musulmanii au o propagandă de negare a existenţei mai multor variante (textuale) în Coran, Coranul păstrându-şi textul original în cele mai mici detalii, literă cu literă şi că acest lucru a fost făcut chiar de la început. Musulmanii educaţi ştiu că acest lucru nu este adevărat, dar musulmanul de rând este făcut să credă această afirmaţie în mod eronat.

  Întrebarea pe care o adresăm este: de ce unele dintre cele mai vechi manuscrise nu sunt fotografiate şi apoi puse la dispoziţia publicului larg şi a oamenilor de ştiinţă? De ce manuscrisul de la Topkapi din Istanbul, manuscrisul din Taşkent şi cele două manuscrise din Cairo şi Damasc nu sunt făcute publice? Acestea nu sunt manuscrise Uthmanic’e aşa cum unii cred, dar ele sunt manuscrise destul de vechi. Publicarea împreună într-un format ar face mai uşoară compararea acestora, sau chiar mai bine, enumerând toate diferenţele dintre texte, aşa cum acest lucru este făcut pentru ediţiile critice ale textului Bibliei.

  Până când învăţaţii musulmani nu vor deveni sinceri, serioşi şi nu vor face o investigaţie critică a manuscriselor Coranice vechi, nu ne ramâne decât să luăm de bun ce avem. Nelăsând accesul liber la manuscrisele Coranice, ba chiar făcând accesul dificil, nu putem fi siguri de afirmaţiile referitoare la păstrarea textului Coranic în varianta originală.

  Traducere din limba Engleză [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

   Acum este: Joi Ian 17, 2019 7:30 pm