Cati ingeri i-au vorbit Mariei?

  Distribuiţi

  Dan

  Mesaje : 28

  Cati ingeri i-au vorbit Mariei?

  Mesaj  Dan la data de Vin Iun 11, 2010 3:24 am

  De vreme ce Invierea lui Iisus este principala dovada in sustinerea lui in legatura cu divinitatea Lui, multi au incercat sa dovedeasca contrariul prin punctarea contradictiilor aflate in acesta. De vreme ce musulmanii neaga crucificarea, cu siguranta ei trebuie sa nege si Invierea. Unul dintre cele mai favorite subiecte pe lista Bibliei de contradictii, prezentata de atei si musulmani, este de asemenea in Evanghelie conform textului din Ev. dupa Marcu capitolul 16 (de asemenea Ev. dupa Matei 28), femeile au intalnit la Mormantul lui Iisus un barbat (inger), care este citit sa insemne unul si doar un singur inger, in timp ce conform cu Ev. dupa Luca capitolul 24 (de asemenea Ev. dupa Ioan cap. 20), explicit sustine ca ele au intalnit doi ingeri. Nu sunt preocupat de ateisti aici, dar este interesant de vazut ca acesti musulmani, se pare ca nu-si cunosc propriul Coran de vreme ce ei fac atata caz despre astfel de lucruri.

  Aici sunt (macar) doua pasaje in Coran in relatie cu anuntarea nasterii lui Iisus, Mariei.

  [3/42]
  Îngerii au spus: “O, Maria! Dumnezeu te-a ales şi ţi-a dat curăţenie. El te-a ales înaintea femeilor lumilor.

  [3/45]
  Îngerii îi spuseră: “O, Maria! Dumnezeu îţi vesteşte un Cuvânt de la El: numele său este Cristos, Iisus, fiul Mariei, slăvit în Viaţa de Acum şi în Viaţa de Apoi, căci el este dintre cei apropiaţi lui Dumnezeu.

  [19/17-18]
  Ea puse un văl între ea şi ai săi şi Noi i-am trimis duhul Nostru ce i se înfăţişă ca un bărbat desăvârşit.
  Ea spuse: “La Milostivul caut izbăvire de tine, dacă tu te temi!”

  Cati ingeri au venit la Maria? In capitolul 3, araba foloseste forma plurala, ceea ce inseamna ca nu erau mai putin de trei ingeri, dar asta ar putea insemna de asemenea ca acolo erau de fapt patru, o mie, un milion etc.!

  In Sura (19/18) vedem ca ea se adreseaza la singular, de ce atunci Maria cauta aparare/refugiu doar fata de la unul din ingeri? Nu erau si ceilalti ca niste barbati si o amenintau?

  Intamplator, acesta problema in Coran este mult mai dificil de rezolvat pentru musulmani decat terrmenul Biblic “unul” pentru crestini, in timp ce in Coran Maria se adreseaza unui inger (si este clar ca ea vorbeste doar cu un inger). Ar fi fost mult mai ciudat daca in jurul ei ar fi fost trei sau mai multi. In Biblie nu gasim ca femieile se adreseaza direct ingerilor. Totusi nimic nu stabileste ca acolo ar fi fost doar un inger. Marcu si Matei au mentionat ca unul este cel cu care femeile vorbeau in timp ce Luca si Ioan spun clar ca acolo erau de doi.

  Dupa intalnirea cu presedintele si vice- presedintele undeva pe o strada din oras, as fi putut spune: l -am vazut pe presedinte azi. Nimic intr-o astfel de afirmatie nu include si faptul ca l-am intalnit si pe al doilea in (ierarhic) comanda si poate de asemenea mai multi oameni.

  As accepta fara probleme acesta semnificatie pentru pentru textile din Coran, dar este mai putin convingatoare decat cea a Bibliei. Unul ar trebui sa explice de ce Maria s-a adresat de doua ori unuia din ingeri si de asemenea nu face referire si la ceilalti ingeri.

  Articaol de: Jochen Katz
  Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

   Acum este: Joi Ian 17, 2019 7:48 pm