Condamnați la 25 de ani de închisoare pentru că au atins Coranul

  Distribuiţi

  Dan

  Mesaje : 28

  Condamnați la 25 de ani de închisoare pentru că au atins Coranul

  Mesaj  Dan la data de Vin Iun 11, 2010 12:48 am

  O familie creștină din Pakistan a fost condamnată la 25 de ani de închisoare pentru că a pângărit Coranul, raportează ANS.
  [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
  Munir Masih și soția sa Ruqqiya Bibi au fost condamnați marți (2 februarie 2010) la 25 de ani de închisoare pentru că au pângărit Coranul, atingându-l cu mâinile nespălate. Conform regulilor Islamului, nimeni nu are voie să atingă Cartea Sfântă dacă nu s-a spălat pe mâini în prealabil. Spălarea mâinilor face parte din ritualul Wudu care este obligatoriu înaintea oricărei rugăciuni sau a unei atingeri a Cărții lui Allah.


  În baza acestei interdicții, în decembrie 2008, lui Ruqqiya Bibi și soțului ei le-a fost intentat un proces. Codul Penal al Pakistanului prevede pedeapsa cu închisoare pe viață pentru astfel de acte de pângărire a Coranului.


  Conform lui Nasir Saeed, directorul Centrului pentru Ajutor Legal, Asistență și Stabilitate (CLAAS), inculpații au fost eliberați pe cauțiune, dar musulmanii conservatori au făcut presiuni asupra Poliției pentru ca incriminații să fie acuzați de blasfemie împotriva profetului Mohamed, o ofensă și mai gravă care se pedepsește cu moartea. Astfel, celor doi le-a fost intentat un nou proces. Pe data de 18 februarie 2010 ultima pledoarie a apărării a fost prezentată de avocatul Asociației Britanice CLAAS, Tahir Gul Sadiq. Sentința dată lui Ruqqiya Bibi și Munir Masih a fost 25 de ani de închisoare.


  Directorul Centrului britanic a declarat pentru ANS că familia creștină a fost susținută financiar încă de când a intrat în această problemă. El mai precizează că imediat după terminarea procesului, Poliția i-a luat pe cei doi de la tribunal și i-a repartizat separat, pe Ruqqiya într-o închisoare pentru femei, iar pe soțul ei în penitenciarul pentru bărbați din regiunea Kasur.


  ”Asociația noastră este mâhnită pentru sfârșitul trist al acestui proces și ne propunem să înaintăm o plângere la Înainta Curte din Lahore pentru ca familia de creștini din Pakistan să fie eliberată” a mai declarat directorul Saeed.


  Cazul de față este doar unul dintre cele preluate de asociația CLAAS care dorește să lupte împotriva folosirii abuzive a legii blasfemiei în Pakistan împotriva creștinilor. În cadrul acestei campanii, asociația britanică pune la dispoziție celor care doresc să susțină inițiativa lor, o petiție on-line care poate fi semnată de oricine.

   Acum este: Joi Ian 17, 2019 6:29 pm