ISLAMUL SI MORMONISMUL

  Distribuiţi

  Dan

  Mesaje : 28

  ISLAMUL SI MORMONISMUL

  Mesaj  Dan la data de Vin Iun 11, 2010 4:53 am

  Este interesant să găsim anumite similarităţi între aceste două religii. În islam şi în mormonism găsim de exemplu următoarele similarităţi:

  Islam: Mohamed nemulţumit de diferitele credinţe şi de răul din lume, a vizitat regulat şi a stat în meditaţie în peştera Ghar Hira'a de lângă Mecca, căutând voia lui Dumnezeu. Acolo a văzut pe un îngerul de lumină strălucitor şi măreţ, Gavril. Tradiţiile islamice relatează că emoţia lui a luat forma unei transe sau vedenii. Wahi ul sau îngerul l-a suprins cu porunca “Ridică te şi propovăduieşte.” Apoi îngerul i-a spus că toţi creştinii şi evreii din timpul său erau greşiţi, şi astfel a luat fiinţă islamul.

  Mormonism: Joseph Smith, după cum rezultă din mărturia lui proprie, nemulţumit cu diferitele credinţe din lume a început să se ducă singur, în mod regulat, într un anume loc unde punea înaintea lui Dumnezeu dorinţele sale. Imediat a fost cuprins de un fel de putere care l-a făcut să aibă o experienţă asemănătoare unei transe, şi atunci a văzut un înger strălucitor de lumină numit Moroni. A fost învăţat că toate credinţele contemporane lui sunt greşite, şi astfel s-a născut mormonismul.

  Islam: Mohamed a primit revelaţii care şi au avut originea în nişte table săpate în piatră din ceruri. S-a scris o nouă carte, Coranul. Ea înlocuieşte toate cărţile anterioare inspirate de Dumnezeu.

  Mormonism: Joseph Smith a primit revelaţia de pe originalele săpate pe tăbliţe de diferite metale şi această revelaţie i-a fost dată lui Joseph Smith de „îngerul de lumină.” Aşa a luat fiinţă Cartea lui Mormon şi ea înlocuieşte toate cărţile anterioare inspirate de Dumnezeu.

  Islam: Religia islamică promovată de Mohamed a schimbat “oraşul sfânt” de la Ierusalim la Mecca, cu Kaaba ca locul cel mai sfânt.

  Mormonism: Joseph Smith a schimbat locul de revenire al lui Cristos de la Ierusalim la Independence Missouri, şi a avansat "Salt Lake city" la statutul de cartier general al mormonilor.

  Islam: În Coran, istoriile biblice principale sunt schimbate pentru a arăta că alegerea lui Dumnezeu pentru transmiterea mesajului Său este chiar ţara profetului lor. Avraam trăieşte la Mecca şi împreună cu fiul său Ismael zideşte Kaaba pe locul original. Arabii care sunt descendenţii lui Ismael au fost aleşi să descopere lumii pierdute adevărul. Poporul profetului, limba lor şi cetatea lor au devenit pline de semnificaţie. Israelul a fost înlocuit din statutul de popor ales al lui Dumnezeu, nu mai are semnificaţie, şi limba arabă este acum limba aleasă şi cerească a lui Dumnezeu, iar Coranul a înlocuit Biblia. Musulmanii sunt acum instrumentul prin care Dumnezeu descoperă lumii adevărul.

  Mormonism: Cartea lui Mormon, a lui Joseph Smith, a mutat seminţiile lui Israel în America, iar Isus va reveni în Independence Missouri. Cartea lui Mormon este un testament adiţional, pe lângă Biblie. El înlocuieşte Biblia coruptă şi modificată, iar mormonii sunt acum poporul ales prin care Dumnezeu descoperă lumii adevărul.

  Islam: Disputele principale ale Coranului sunt cu credinţa iudeo creştină. Cele mai multe dispute sunt în legătură cu calitatea de profet a lui Mohamed şi cu revelaţiile sale noi. Adevăratul creştinism s-a pierdut, şi toţi creştinii de azi sunt “kuffar” sau necredincioşi, în totalitate greşiţi. Mohamed a acuzat credincioşii iudeo creştini că au deformat cuvântul lui Dumnezeu şi astfel s-au rătăcit.

  Mormonism: Principalele dispute ale lui Joseph Smith cu credinţa iudeo creştină au fost legate de calitatea de profet a lui Joseph Smith şi noile sale revelaţii. Toţi creştinii de azi sunt o scârbă şi cuprinşi de greşeală.

  Islam: Mohamed a primit o revelaţie de la îngerul de lumină Gavril să ia de soţie pe soţia fiului său Zaid. El a promovat poligamia şi s-a căsătorit cu mai multe neveste: Khadija, Sawda, Aesha, Omm Salma, Hafsa, Zaynab din Jahsh, Howarya, Omm Habiba, Safia, Maymuna din Hareth, Fatema, Hind, Asma din Saba, Zaynab din Khozaymia, Habla, Asma din Muman, Maria Al Kibtia, Rayhana, Omm Sharik, Maymuna, Zaynab (a 3 a) şi Khawla. A fost încurajată poligamia pentru toţi credincioşii islamului (4 neveste pentru fiecare bărbat). Doar profetul a avut privilegiul să aibă mai multe de 4.

  Mormonism: Joseph Smith primea revelaţii din partea îngerului de lumină Moroni atunci când dorea să ia o femeie de la altul. Şi el a practicat poligamia şi s-a căsătorit cu mai multe femei: Louisa Beman, Fanny Alger, Lucinda Harris, Zina D. Huntington, Prescindia L. Huntington, Eliza Roxey Snow, Sarah Ann Whitney, Desdemona Fullmer, Helen Mar Kimball, Eliza M. Partridge, Emily D. Partridge, şi multe altele. Poligamia a fost încurajată şi un mormon poate avea câteva neveste.

  Deşi sunt multe diferenţe între cele două, fără îndoială că aceste similarităţi evidente trebuie să ne facă să ne punem nişte întrebări. Ar putea să fie inspiraţia din aceeaşi sursă? Amândouă cărţile, atât Coranul cât şi Cartea lui Mormon pretind că cred Biblia, cu toate acestea un studiu amănunţit poate scoate la iveală faptul că amândouă resping cele mai esenţiale învăţături ale Bibliei.

  romeo

  Mesaje : 7

  Re: ISLAMUL SI MORMONISMUL

  Mesaj  romeo la data de Mar Iun 22, 2010 5:33 am

  Religia mormona a luat nastere in 1820 asa ca mormonii copiatori

   Acum este: Joi Ian 17, 2019 6:57 pm