INFERIORITATEA FEMEII IN ISLAM

  Distribuiţi

  Dan

  Mesaje : 28

  INFERIORITATEA FEMEII IN ISLAM

  Mesaj  Dan la data de Vin Iun 11, 2010 5:35 am

  “Statutul Femeii” in Coran este inferior decat cel al barbatilor. In timp ce Coranul permite femei sa participe in lupta, permite de asemenea si Barbatilor Musulmani sa le arunce in deriva fara un simplu motiv sau preaviz, in timp ce acelasi drept nu este rezervat pentru femeie. Sotul poseda absolut, imediat si fara a fi intrebat puterea de a divorta (surele 2/224 si 33/49).

  [2/224]
  Nu faceţi din Dumnezeu temeiul juruinţelor voastre ca să arătaţi că sunteţi buni, că vă temeţi de Dumnezeu, că hotărniciţi împăcarea între oameni. Dumnezeu este Auzitor, Ştiutor.

  [33/49]
  O, voi cei ce credeţi! Când vă luaţi soţii femei credincioase de care vă lepădaţi apoi, fără să le fi atins, nu aveţi de ce să socoţi asupra lor vreun răstimp de aşteptare. Daţi-le bunuri şi apoi daţi-le drumul după cuviinţă.

  Femeile trebuie sa fie absolut supuse si pot fi batute (sau biciuite) pentru nesupunere si sura [4/34] (Yusuf Ali adauga “usor”, dar in varianta Araba nu permite adaugarea acestei incluziuni). Nici un privilegiu al firii asemenatoare nu ii este rezervat femeii. Barbatii au dubla mostenire (sura 4/11, 4/176).

  Pe langa cele 4 sotii permise de lege, Barbatul Musulman poatea avea nenumarate sclave ca concubine (sau partenere sexuale) conform sura Al Nisa 4/24, 4/25.

  Chiar si paradisul creaza inegalitati pentru femei Sura 55/56, 56/36 si 78/33 sustin ca paradisul este locul unde sunt frumoase tinere virgine astepta sa serveasca pe “dreptii credinciosi” (sura 78/31). Aceste virgine, sunt inalte, vor avea frumosi, mari si stralucitori ochi (56/22); ei vor fi slugi caste, care isi pleaca ochii plini de puritate (sura 55/56, nota de subsol nr. 5210 a lui Yusuf Ali), si au o piele roza delicata (sura 55/58, nota de subsol nr. 5211 a lui Yusuf Ali). Nicaieri nu ne spune ce asteapta pe Femeile musulmane ale acestei lumi in Paradis: Mamele musulmane si surori. Ne intrebam: Cine sunt aceste femeie slujnice si de unde vin?
  Cu aceste declaratii coranice pe care le-am citit in precedentele capitole nu este surprinzator ca multi din Musulmanii lumii de astazi ,reflecta in legile lor si inventiile sociale o astfel de confuzie totala impotriva femeii?

  Totusi statisticele sunt greu de gasit, stim ca, in prezent, cele 33 de tari cu cel mai scazut record de locuri de munca pentru femei (femeile alcatuiesc doar 20% din toti locuitorii) 17% sunt tarile musulmane (Kindron 1991/96-97). Similar, 11 tari cu cel mai rau record pentru discreditarea oportunitatilor dintre barbat si femeie, 10 sunt tari musulmane. Cea mai mare discrepanta a fost gasita in 3 tari musulmane: Bangla Desh, Saudi Arabia, and Egypt (Kidron 1991:57).
  O alta statistica revelanta arata ca 12 din tarile cu cel mai rau record al tratementului neegal al fetelor, 7 sunt state musulmane, la sfarsitul listei sunt UAE, Bahrain, and Brunei (Kidron 1991:56).
  In timp unul se poate justifica argumentabil ca acesta nu este adevarul reprezentativ pentru invatatura islamica, nu ne arata cum in aceste tari musulmane, folosind Qoranul ca fundament al tratamentului femeilor lor, si la ce ne putem astepta daca am fi trait in acelasi tip de mediu.
  Cu acest tip de informatii dinaintea noastra am dori sa imtrebam daca Coranul este CUVANTUL ABSOLUT pentru oamenii din toate timpurile, si daca e asa, atunci de ce doar jumatate din populatia lumii (barbatii lor) drepturi depline din aceste legi, in timp ce cealalta jumatate (femeile lor) continua o inegala relatie?
  Este ca revelatia de dinainte ,Biblia, are o preocupare mai universala si intreaga pentru femeie? Ia de exemplu Efeseni 5/22-25 unde gasim adevarul ideal de relatie, spunand:” barbati iubiti femeile voastre precum Hristos a iubit Biserica si s-a jertfit pentru ea”.. Aceasta Scriptura cere iubirea de sacrificiu sotului, una care pune interesul persoanei iubite inaintea lui. Acest sacrificiu este bine explicat in 1 Corinteni 13/1,4-8.
  Este de inteles, de ce, atat de multi oameni in Vest vad Islanul ca o arhaica si barbarica religie, care forteaza oamenii sa se intoarca intr-o mentalitate a evului mediu, cand femeia nu avea libertatea si dreptul sa isi creeze destinul lor, si unde barbatii musulmani puteau face cu sotiile lor tot ce imaginatia imorala dorea.”

   Acum este: Joi Ian 17, 2019 6:54 pm