O femeie fotomodel a fost bătută în Malaezia pentru că a băut bere

  Distribuiţi

  Dan

  Mesaje : 28

  O femeie fotomodel a fost bătută în Malaezia pentru că a băut bere

  Mesaj  Dan la data de Vin Iun 11, 2010 6:11 am

  Prima femeie musulmană condamnată în Malaezia la şase lovituri de nuia de bambus pentru că băuse bere, Kartika Sari Dewi Shukarno (32 de ani), fotomodel în timpul liber şi mamă a doi copii, va fi bătută peste o lună.
  Un tribunal malaezian a ordonat în luna iulie pedepsirea femeii cu şase lovituri de baston din palmier şi o amendă de 1.400 de dolari după ce aceasta fusese surprinsă de poliţie consumând alcool în localul de noapte al unui hotel, lucru contrar legii islamice.

  Deşi trebuia să primească loviturile luni, femeia a fost adusă de autorităţi acasă. Un procuror malaezian pe probleme religioase, Mohamad Sahfri Abdul Aziz, a spus că bătaia a fost amânată din motive de compasiune până după Ramadan, cea mai importantă sărbătoare a musulmanilor, care durează o lună şi a început sâmbătă. "Sentinţa nu a fost anulată", a asigurat însă Mohamad Sahfri pentru AP.

  Kartika Sari Dewi Shukarno a spus că vrea să fie pedepsită rapid ca şă îşi reia viaţa cât mai repede alături de soţ şi de copiii ei. Tatăl manechinei a afirmat că schimbarea sentinţei este neobişnuită pentru Islam, care nu permite musulmanilor să consume alcool şi a anunţat că va solicita poliţiei un raport asupra eliberării fiicei sale. "Noi acceptasem deja pedeapsa", a adăugat el.

  Procurorul Saiful Idham Sahimi a declarat că sentinţa a fost "îngăduitoare" pentru că tânăra femeie s-a recunoscut vinovată şi a preferat să nu facă apel la verdict.

  Potrivit procurorului, bastonul de palmier va fi mai uşor decât cel cu care sunt bătuţi bărbaţii, scopul sentinţei fiind mai degrabă de a "educa" decât de a pedepsi. Pedeapsa ar fi trebuit să fie executată astăzi într-o închisoare pentru femei.

  Autorităţile malaeziene au mai spus că nu o vor bate pe femeie în public, aşa cum ea şi tatăl ei au cerut. De asemenea, manechinul nu va dezbrăcată în timp ce va primi loviturile cu nuiaua din bambus şi va fi lovită cu o putere redusă. Ofiţerul care o va bate pe femeie nu va avea voie să ridice nuiaua mai sus de umărul lui.

  Consumarea băuturilor alcoolice este interzisă musulmanilor din Malaezia prin sharia (legea musulmană). Din cei 27 de milioane de locuitori ai Malaeziei, aproximativ 14 milioane sunt musulmani. Restul sunt chinezi şi indieni şi aceştia au voie să bea alcool.

  Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

   Acum este: Joi Ian 17, 2019 7:32 pm