NON-MUSULMANII IN STATELE ISLAMICE

  Distribuiţi

  Dan

  Mesaje : 28

  NON-MUSULMANII IN STATELE ISLAMICE

  Mesaj  Dan la data de Vin Iun 11, 2010 1:04 am

  Preluat de pe: http://islam.blogul.net/non-musulmanii-in-statele-musulmane/

  De exemplu, non-musulmanii in statele musulmane trebuie:
  -Sa arate respect fiecarui musulman si sa le permita sa participle la intalnirile lor private. Sa stea pe cealalta parte a strazii si sa poarte haine care sa-i distinga de musulmani.
  -Sa nu-si propage obiceiurile si uzantele lor printre musulmani. Le este interzis sa etaleze in public vin sau carne de porc, (A: sa bata clopotele bisericilor si sa-si afiseze crucile) sa recite Torah sau Evangheliile cu voce tare, sa-si arate inmormantarile in public sau zilele de sarbatoare. Sa nu construiasca locuri de inchinare sau sa nu renoveze locuri vechi de inchinare ce au fost distruse de musulmani. Nu pot ridica constructii la fel de inalte sau mai inalte decat constructiile musulmane.
  -Sa permita calatorilor musulmani sa ramana in locurile lor de inchinare si sa aiba grija timp de trei zile de orice musulman care vrea sa stea la ei acasa, sau pentru o perioada mai mare daca musulmanul se imbolnaveste.
  -Sa fie tratati diferit in ceea ce priveste marturiile in tribunale,taxele,programarile la birourile publice si caritate. De exemplu non-musulmanii nu pot depune marturie ( de vreme ce nu pot avea “autoritate” asupra unui musulman), trebuie sa plateasca o taxa aditionala si nu pot primi zakat ( o forma obligatorie de caritate musulmana)

  Faptele pasibile de pedeapsa cu moartea se aplica oricui:
  -Mentioneaza ceva nepermisibil despre Allah, profetului sau Islam.
  -Incearca sa se intoarca la fosta religie/credinta dupa ce s-a convertit la Islam.
  -Se casatoreste cu o femeie non-musulmana fara ca aceasta sa se fi convertit mai intai la Islam.
  -Cand intelegerea unui individ cu statul a fost incalcata, califul alege intre patru alternative pentru prizonierii de razboi:
  – Moartea,
  – Sclavia,
  – Eliberarea fara nici o plata.
  - Propria rascumparare in bani sau la schimb cu un musulman captiv la dusma. Daca prizonierul se converteste la Islam (inainte de hotararea califului) atunci nu poate fi omorat si nu va fi supus uneia dintre celelate trei alternative.

   Acum este: Joi Ian 17, 2019 6:48 pm