ISLAMUL SI DEMOCRATIA

  Distribuiţi

  Dan

  Mesaje : 28

  ISLAMUL SI DEMOCRATIA

  Mesaj  Dan la data de Vin Iun 11, 2010 1:30 am

  Preluat de pe: http://islam.blogul.net/islamul-si-democratia/

  Este Islamul compatibil cu democratia si drepturile omului ?

  “Islamul nu a incurajat niciodata tendintele democratice…” Snouck Hurgronje
  “Sistemul democratic predominant in lume nu este un sistem convenabil pentru poporul nostru…Sistemul alegerilor libere nu este convenabil pentru tara noastra” Regele Fahd al Arabiei Saudite

  Cel putin regele Fahd are decenta sa admita incompatibilitatea Islamului cu democratia. Intre timp, apologetii vest-islamici si islamicii modernisti continua sa caute principii democratice in Islam si istoria sa.

  Drepturile Omului si Islamul

  Haideti sa vedem Declaratia Universala a Drepturilor Omului din 1948 si sa o comparam cu legea si doctrina islamica.

  Articolul 1 “Toti oamenii se nasc liberi si egali in demnitate si drepturi. Sunt inzestrati cu ratiune si constiinta si ar trebui sa interelationeze in spiritul fratiei”

  In Islam: Femeile sunt inferioare in legea islamica; marturiile lor intr-un tribunal valoreaza jumatate din marturia unui barbat; deplasarea lor este strict interzisa si nu se pot casatori cu un non-musulman.

  Articolul 2 “Fiecare dintre noi beneficieaza de toate drepturile si libertatile stabilite in aceasta Declaratie fara distinctii de orice fel cum ar fi rasa, culoarea, sex, limba, religie, opinie politica sau de alt fel, nationalitate sau origine sociala, proprietate, nastere sau alt statut.”

  In Islam: Non-musulmanii ce locuiesc intr-o tara musulmana au statut inferior in legea islamica si nu pot depune marturie impotriva unui musulman. In Arabia Saudita, conform unei traditii a lui Mohammed care a zis: “ Doua religii nu pot exista intr-o tara araba.”, non-musulmanilor le este interzis sa-si practice religia lor, sa construiasca biserici, sa posede biblii, etc.

  Articolul 3 “Fiecare om are dreptul la viata, libertate si siguranta personala.”

  In Islam: Necredinciosii, ateii ( sigur, cea mai neglijata minoritate din istorie) in tarile araba nu au “dreptul la viata”. Trebuie ucisi. Avocatii musulmani in general, impart pacatele in pacate capitale si pacate mai mici. Dintre cele 17 pacate capitale, necredinta este cea mai mare, mai atroce decat crima, furtul, adulterul, etc.

  Articolul 4 “Nimeni nu va fi supus sclaviei sau robiei; sclavia si comertul cu sclavi va fi interzisa in oricare dintre formele sale.”

  In Islam: Sclavia este recunoscuta in Coran. Musulmanilor li se permite sa convietuiasca cu oricare dintre sclavele lui (sura iv.3); le se permite sa aiba orice femeie casatorita daca aceasta este sclava (Sura IV.28); pozitia neajutorata a sclavului in fata stapanului ilustreaza pozitia neajutorata a falsilor zei ai Arabiei in prezentarea Creatorului lor. (Sura XVI.77)

  Articolul 5 “Nimeni nu va fi supus torturilor, tratamentelor sau pedepselor crude, inumane sau degradante.”

  In Islam: (1)Asa cum Schacht a aratat, in Sharia (Coran) notiuni ca buna credinta, dreptate, justete, adevar s.a.m.d joaca doar un rol secundar. Ideea de vina criminala lipseste.
  (2) Razbunarea pentru o crima este oficial sanctionata, dar exista si posibilitatea unei recompense in bani .
  (3) Procedura legala, in Islam, nu poate fi numita impartiala sau dreapta, caci in materie de martori au loc tot felul de nedreptati. Un non-musulman nu poate depune marturie impotriva unui musulman. De exemplu, un musulman poate talhari casa unui non-musulman si poate scapa nepedepsit daca nu exsista alti martori la fapta sa decat non-musulmanul respectiv. Marturia unei femei musulmane este admisa doar in cazuri rare si atunci valoreaza doar jumatate din marturia unui barbat.

  Articolul 16 “trateaza drepturile casnice ale barbatului si ale femeii.”

  In Islam: Femeile musulmane nu au drepturi egale cu barbatii: nu isi pot alege singure viitorul sot, iar drepturile de divort nu sunt egale.

  Articolul 18 “ Oricine are dreptul la libera gandire, constiinta si religie: acest drept include libertatea de a-si schimba religia sau credinta si libertatea, atat de la unul singur sau in comunitate cu altii, atat in public sau privat sa-si manifeste religia sau credinta in invatare, practica, cult si respect.”

  In Islam: (1) Este destul de clar ca in Islam, nimeni nu are dreptul la schimbarea religiei daca s-a nascut intr-o familie de musulmani. Folosind reciproca, musulmanii sunt bucurosi sa accepte convertirea la religia lor, dar un musulman nu se poate converti la alta religie, asta reprezentand o apostazie pedepsita cu moartea. Marele commentator Baydawi (c.1291) vedea astfel situatia: “Oricine renunta la credinta sa, in mod public sau in secret, ia-l si omoara-l oriunde l-ai gasi, ca pe orice alt necredincios. Nu accepta nici o mijlocire in aceasta privinta.”
  (2) Statisticile despre convertire de la Islam la Crestinism sunt greu de stabilit din motive lesne de inteles. Exista totusi un mit cum ca musulmanii ar fi imposibil de convertit. Din contra, noi avem destule dovezi cu privire la mii de musulmani care au abandonat Islamul pentru Christos inca din Evul Mediu pana in zilele noastre; cele mai interesante cazuri fiind cele ale printilor marocano si tunisieni din sec. 17, al calugarului Constantin Africanul. Contele Rudt Collenberg a gasit dovezi la Casa dei Catecumeni din Roma, despre 1087 de convertiri intre 1614 si 1798. Conform afirmatiilor lui A.T Willis si ale altora, intre 2 si 3 milioane de musulmani s-au convertit la crestinism dupa masacrele comuniste din Indonezia in 1965. Doar in Franta, in anii 90, erau cate 200-300 de convertiri la Crestinism de la Islam anual. Ann Mayer: “in Egipt, convertirile au avut loc suficient de des cat sa supere clerici musulmani si sa-i mobilizeze pe cei conservatori sa dea o lege prin care apostazia sa fie pedepsita cu moartea.”
  (3) Cei care se convertesc la Crestinism si aleg sa ramana intr-o tara musulmana fac asta asumandu-si un mare risc. Celui convertit i se neaga majoritatea drepturilor, actele de identitate ii sunt refuzate, avand deci dificultati la iesirea din tara; casatoria ii este declarata nula, copiii ii sunt luati pentru a fi crescuti de musulmani si este deposedat de dreptul la mostenire. Adesea, familiile isi rezolva singure problema si il ucid pe cel convertit, scapand bineinteles nepedepsite. [Gaudel]

  Articolul 19 “Oricine are dreptul la libera exprimare a opiniei; acest drept include libertatea la opinie fara a fi influentat si cautarea, primirea si imprastierea informatiilor si ideilor prin intermediul media si indiferent de frontiere.”

  In Islam: Dreptul mentionat mai sus a fost deseori violat in Iran, Pakistan si Arabia Saudita. In toate cele trei tari, drepturile minoritatilor Bahai, Ahmadi si Shia au fost negate de multe ori. Aceste trei tari isi justifica actiunile facand referire la Sharia. Crestinii din aceste tari sunt deseori arestati in baza acuzatiilor de blasfemie si le sunt incalcate drepturile.
  Asa descrie Amnesty Intl sitatia din Arabia Saudita: “Sute de crestini, intre care femei si copii, au fost arestati in ultimii trei ani, fara a fi acuzati sau judecati, doar pentru exprimarea pacifica a credintei lor religioase.”

   Acum este: Joi Ian 17, 2019 7:23 pm